De când am descoperit fructele liofilizate și îndulcirea cu sirop de arțar aș face biscuiți mai tot timpul.
Ingrediente:
100 g unt moale
5 linguri sirop de arțar
1 ou
160 g făină
1/2 linguriță praf de copt
1 vârf cuțit sare
2 linguri căpșuni liofilizate feliate și mărunțite
câteva migdale tocate
Mod de preparare:
Amestecăm untul, siropul de arțar și oul până se omogenizează bine. Apoi adăugăm făina, praful de copt și sarea. Amestecăm bine compoziția.
Punem aluatul la rece pentru aproximativ 30 de minute ca să putem lucra mai ușor cu el apoi.
Modelăm compoziția rece în palme, adăugând câteva bucăți mici de căpșuni în mijloc, astfel încât să obținem niște bile de aluat de aproximativ 3 cm diametru. Le tasăm puțin, presăram migdale deasupra și le așezăm pe hârtie de copt în tavă, lăsând loc între ele.
Punem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 15 minute. Lăsăm la răcit și savurăm…cu măsură! 🙂
Citește și:
Sărățele de casă cu iaurt și telemea
Ruladă de biscuiți cu cocos
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply