Un crumble de caise ușor acrișor e un desert simplu și potrivit pentru vremea caldă de vară, mai ales dacă îi puneți și niște înghețată alături.
Ingredinte
Compoziția de fructe
25g unt
800g caise
2 linguri zahăr brun
½ linguriță scorțișoară
4 cuișoare
semințele de la o păstaie de vanilie / 1 linguriță extract de vanilie
Topping crocant
50g făină de migdale sau migdale crude măcinate
50g unt
85g făină
¼ linguriță praf de copt
1 linguriță de scorțișoară
40g zahăr brun
Mod de preparare
Spălăm caisele și, opțional, le decojim, Mie nu îmi place să simt coaja lor în crumble așa că le-am opărit repede și le-am decojit foarte ușor. Tăiem fructele în bucăți în bucăți nu foarte mici.
Topim untul într-o cratiță și adăugăm fructele. Presărăm zahărul, scorțișoara, cuișoarele și adăugăm semințele/extractul de vanilie. Le lăsăm pe foc mic timp de 10 minute și apoi le punem într-un vas termorezistent.
Pentru topping-ul crocant frământăm cu mâna făina de migdale, untul, făina, praful de copt, scorțișoara și zahărul până obținem firimituri. Le presărăm peste fructe și punem vasul în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 30 minute.
Un desert ușor de făcut și cu un gust excepțional!
Încercați-l și spuneți-mi ce părere aveți. 🙂
Pentru a fi la curent cu noile articole va invit sa dati un like paginii de Facebook a blog-ului sau sa va abonati la newsletter.
3 Comments
imi plac caisele la nebunie! abia astept sa testez !
Spor la pregătit şi poftă bună! 🙂
Chiar ieri am vazut in poata niste caise care aratau delicios! Cred ca maine incerc si eu reteta!