Azi a fost o duminică fără niciun fel de presiune, poate de asta am și avut chef să pregătesc un desert rapid altul decât clătitele cu dulceață fără zahăr pe care copiii le-au tot cerut în carantină.
Am căutat inspirație pentru un desert ușor, cu fructe de sezon și am ajuns la aceste galete. În paralel, unul dintre frații mei a testat rețeta de tartă rustică a Cristinei Mazilu.
Ingrediente
Am plecat de la rețeta de pe Insta și am făcut câteva mici modificări, astfel:
200 g făină
100 g unt rece
1 linguriță de zahăr (opțional)
5-6 linguri apă rece
100 g afine
100 g căpșuni
2 lingurițe de griș
un ou (pentru uns)
Mod de preparare
Untul rece îl tăiem cubulețe și îl punem în bol peste făină și zahăr (opțional). Frământăm cu mâna până obținem un aluat nisipos. Adăugăm apa și continuăm să frământăm se leagă aluatul. La nevoie, mai adăugăm câte un pic de apă. Împărțim aluatul în două părți egale, le punem în folie alimentară și le ținem la frigider 30 de minute.
Între timp, pornim cuptorul la 180°C și spălăm fructele, iar căpșunile le tăiem felii.
Luăm cele 2 bile de aluat din frigider și, pe o suprafață dată cu făină, le întindem cu sucitorul până obținem o foaie cu un diametru de aproximativ 22 cm. Mutăm apoi foile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Presărăm câte o linguriță de griș pe fiecare foaie pe suprafața pe care vor sta fructele ca să le absoarbă zeama. Pe o foaie punem căpșunile, pe cealaltă afinele. Fructele trebuie să stea pe mijlocul foilor în așa fel încât să ne rămână câte o margine de 3-4 cm. Împăturim marginile peste fructe și ungem cu oul bătut.
Dăm cele 2 mini galete la cuptor pentru 45 de minute la 180°C, până marginile devin aurii.
O lăsăm să se răcească 15 minute înainte de a o tăia.
Poftă bună! 😀
Citește și:
Sărățele de casă cu iaurt și telemea
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Comment
Super reteta, big like!