Ingrediente
200 g făină
120 g zahăr brun
160 ml lapte
2 ouă medii
60 g unt
1/2 plic praf de copt
2 lingurițe lavandă culinară uscată
Mod de preparare
Tapetăm mai întâi forma de chec cu unt și faină. Topim apoi untul, pentru ca el să aibă timp să se răcească.
Turnăm laptele într-un vas mic, adăugăm lavanda și încălzim până ajunge laptele la punctul de fierbere. Oprim focul și lăsăm la infuzat aproximativ 30 de minute.
Într-un vas de plastic adăugam pe rând ouăle, untul topit, laptele infuzat, zahărul, făina cernută și praful de copt. Le mixăm bine până obținem o compoziție omogenă pe care o turnăm apoi în formă.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute. Ca să fim siguri că e copt putem face testul scobitorii.
Lăsăm checul puțin în cuptorul oprit ca să se răcească treptat și abia apoi îl scoatem. Când s-a răcit, opțional, îl putem pudra deasupra cu puțin zahăr.
La noi în casă miroase și acum a lavandă și Provence! 🙂
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
3 Comments
Pare delicios, cred ca îl voi încerca și eu! Unde găsesc lavanda? Se găsește în supermarket/hipermarket? Mulțumesc!
Eu o comand de pe pastaidevanilie.ro de regula. Tot de la ei cumpar si pastai si extract de vanilie.
Eu nu am gatit niciodata cu lavanda, dar la cate reteta am vazut in ultima perioada, chiar sunt foarte tentata.