Pentru desertul de duminica am ales de data asta sa ne inspiram din Good Food. Ce a iesit? O nebunie de brownie!
Ingrediente:
230g unt
100g ciocolata cu lapte
150g ciocolata neagra
375g zahar
5 oua
55g faina, plus 1 lingura
1/2 lingurita praf de copt
1 varf de lingurita de sare
50g cacao
200g crema de branza
Mod de preparare:
Pornim cuptorul la 180°C inainte sa ne apucam de pragatit prajitura, ca sa se incalzeasca bine.
Pregatim tava de 20 x 30cm, o ungem cu putin unt si o tapetam cu hartie de copt.
Tocam ciocolata. Din toata cantitatea punem la topit la Bain Marie 150g. Restul ciocolatei o vom folosi mai tarziu.
Mixam intr-un bol untul cu 350g de zahar pana obtinem o crema aerata. Adaugam 4 oua, pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou. Incorporam faina, praful de cacao, praful de copt si sarea. La final, adaugam ciocolata topita si amestecam cu o spatula. Turnam compozitia in tava, o nivelam si presaram deasupra bucatile de ciocolata ramase.
Intr-un alt bol amestecam bine crema de branza, cu restul de zahar (25g), o lingura de faina si cu oul ramas. Folosind o lingura punem gramajoare din acest amestec peste aluatul din tava si amestecam putin cele doua compozitii pentru a obtine efectul marmorat.
Punem tava la cuptor pentru 30-35 minute, pana cand se incheaga prajitura. Cand scoatem tava mijlocul brownie-ului se va misca putin.
Lasam sa se raceasca de tot inainte sa o taiem si sa o servim…cu masura. 🙂
Leave A Reply