Ingrediente:
240g unt
70g ciocolata neagra
130g ciocolata cu lapte
4 linguri gem de caise
100g zahar
100g zahar brun
4 oua
280g faina
1 plic praf de copt
1 praf de sare
200 ml frisca
130 g mascarpone
semintele de la 1 pastaie
fulgi de ciocolata (pentru decor)
Mod de preparare:
Topim untul la foc mic, adaugam ciocolata si amestecam pana se topeste si ea. Oprim focul si adaugam gemul de caise.
Mixam ouale cu zaharul. Adaugam ciocolata topita si amestecam bine. Incorporam la final faina, amestecata cu praful de copt si sarea.
Turnam compozitia astfel obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40 minute.
Pana se raceste complet blatul pregatim crema. Amestecam smantana pentru frisca (rece) pe viteza mare pana se intareste. Adaugam apoi crema de mascarpone si semintele de la o pastaie de vanilie, amestecand cu o spatula, pana se omogenizeaza.
La final, intindem crema peste blat, presaram fulgii de ciocolata pe deasupra si consumam cu moderatie. 🙂
Leave A Reply