Acestei prajituri i-am zis chec din cauza formei, insa la gust ar putea trece drept brownie delicios, promit.
Ingrediente:
150 gr lapte
2 oua
150g de unt
120g zahar
180g faina
1/2 plic praf de copt
40 gr cacao
45g de alune tocate
Mod de preparare:
Tapetam o forma de chec cu unt si putina faina.
Incepem cu a topi untul pe care il amestecam apoi cu ouale batute usor, laptele si zaharul. Cernem apoi faina, amestecata in prealabil cu praful de cacao si praful de copt si amestecam pana la omogenizare. La final, adaugam cu ajutorul unei spatule si migdalele macinate.
Turnam compozitia in forma de chec si punem la cuptorul incins in prealabil la 180°C timp de 40 de minute. Timpul va diferi de la un cuptor la altul, asa ca cel mai bine faceti testul scobitorii.
Va inarmati cu rabdare pana se raceste si apoi…pofta buna! 🙂
5 Comments
Yuuuuumyyyyy yummmyyyyy!!
Arata grozav si parca simt gustul de praji grozava 🙂
Am incercat si eu reteta asta. Este extrem de simpla, si absolut delicioasa. Data viitoare o sa adaug si stafide.
Îmi dai idei! 🙂
O sa incercam si noi reteta, Ana iubeste checul :))
La noi, de când am făcut chec cu lavandă, numai asta se cere. :))