Ingrediente
200 g faina
150 g zahar brun
160 ml lapte
2 oua medii
60 g unt
1/2 plic praf de copt
80 g ciocolata neagra
semintele de la o pastaie de vanilie
Mod de preparare
Incepem prin tapeta forma de chec cu unt si faina si cu a topi untul, pentru ca el sa aiba timp sa se raceasca.
Pregatim si ciocolata, taind-o in bucati nu foarte mici.
Intr-un vas de plastic adaugam pe rand ouale, untul topit, laptele, semintele din pastaia de vanilie, zaharul, faina cernuta si praful de copt. Le mixam bine pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam si bucatile de ciocolata si mai amestecam putin cu o spatula.
Turnam compozitia de chec in forma si dam la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute. Ca sa fiti siguri ca e copt puteti face testul scobitorii.
Lasam forma sa se raceasca timp de cateva minute, apoi scoatem checul si il putem pudra deasupra cu putin zahar.
Daca aveti forme de mini chec le puteti folosi pe acelea, caz in care timpul de coacere se va reduce probabil la 25-30 de minute.
Leave A Reply