Ingrediente
200 g făină
150 g zahăr brun
160 ml lapte
2 ouă medii
60 g unt
1/2 plic praf de copt
2-3 lingurițe praf de cacao
semințele de la o păstaie de vanilie
Mod de preparare
Tapetăm forma de chec cu unt și faină. Topim apoi untul, pentru ca el să aibă timp să se răcească.
Într-un vas de plastic adăugam pe rând ouăle, untul topit, laptele, semințele din păstaia de vanilie, zahărul, făina cernută și praful de copt. Le mixăm bine până obținem o compoziție omogenă.
Turnăm trei sferturi din compoziția de chec în formă. În aluatul rămas adaugăm praful de cacao și amestecăm bine.
Cu ajutorul unei linguri punem în tavă grămăjoare din această compoziție, iar pentru a obține efectul marmorat, amestecăm cu ajutorul cozii unei linguri.
Dăm la cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de aproximativ 40 de minute. Ca să fim siguri că e copt putem face testul scobitorii.
Lăsăm forma să se răceasca timp de câteva minute, apoi scoatem checul. Când s-a racit, opțional, îl putem pudra deasupra cu puțin zahăr.
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply