Ingrediente
250g faina
550ml lapte
40ml ulei
3 oua
1 varf cutit sare
1 semintele de la o pastaie vanilie
Mod de preparare
Incepem prin a bate ouale intr-un vas mai adanc. Eu l-am folosit pe cel de la mixer. Adaugam sarea si semintele de la pastaia de vanilie si amestecam.
Amestecam intr-un alt recipient laptele si uleiul. Faina, cernuta in prealabil, o adaugam treptat amestecand dupa fiecare cantitate adaugata. Aluatul se va ingrosa, asa incat incepem sa adaugam din amestecul de lapte si ulei. Continuam, alternativ, sa adaugam faina si lapte pana incorporam toata cantitatea si obtinem un aluat fluid si fara cocoloase.
Pregatim tigaia (antiaderenta), farfuria, polonicul si orice altceva mai avem nevoie. Punem tigaia la foc mediu spre mic sa se incinga, adaugam o picatura de ulei si apoi punem aluatul in tigaie cu ajutorul unui polonic. Lasam clatitele sa se rumeneasca pe ambele parti 1-2 minute si apoi le scoatem pe o farfurie.
Din cantitatile folosite ar trebui sa va iasa aproximativ 12 clatite consistente.
La final le umplem dupa preferinte. Pe unele le-am umplut cu budinca de ciocolata, iar pentru restul am facut un amestec de branza dulce, putin zahar, scortisoara si coaja rasa de lime.
Pofta buna!
Puteti gasi si alte retete rapide pe care le-am incercat aici.
2 Comments
Mmm.. arata delicios! Mi-au facut o pofta teribila de clatite, trebuie sa fac si eu in weekend o serie! 🙂
🙂 Spor!