Mult a fost, putin a ramas nimic nu a mai ramas in doar cateva minute dupa ce crumble-ul s-a racit suficient ca 4 adulti pofticiosi sa il manance.
Ingredinte:
30g unt
900g mere si prune (in ce proportie va place)
3 linguri zahar brun
½ lingurita scortisoara
3 cuisoare
1 anason stelat
semintele de la o pastaie de vanilie
50g faina de migdale
50g unt
80g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita de scortisoara
3 linguri zahar brun
Mod de preparare:
Merele spalate le curatam de coaja si le taiem in cuburi mai mari. Prunele, spalate, le taiem in doua.
Topim untul intr-o cratita, adaugam fructele, presaram zaharul, scortisoara, cuisoarele, anasonul si semintele de la o pastaie de vanilie. Le lasam pe foc mic timp de 10 minute. Punem amestecul de fructe intr-un vas termorezistent.
Pentru topping-ul crocant mixam faina de migdale, untul, faina, praful de copt, scortisoara si zaharul pana obtinem firimituri. Le presaram peste amestecul de fructe si punem vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 minute.
Simplu, rapid si foooarte bun!
Leave A Reply