Ingredinte:
30g unt
800g prune
100g mure
4 linguri zahar brun
½ lingurita scortisoara
3 cuisoare
1 anason stelat
semintele de la o pastaie de vanilie
50g faina de migdale
50g unt
85g faina
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita de scortisoara
50g zahar brun
Mod de preparare:
Spalam prunele si e taiem in doua.
Topim untul intr-o cratita si adaugam prunele si murele. Presaram zaharul, scortisoara, cuisoarele, anasonul si semintele de la o pastaie de vanilie. Le lasam pe foc mic timp de 10 minute. Punem amestecul de fructe intr-un vas termorezistent.
Pentru topping-ul crocant mixam faina de migdale, untul, faina, praful de copt, scortisoara si zaharul pana obtinem firimituri. Le presaram peste amestecul de fructe si punem vasul in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 minute.
Un desert usor de facut si cu un gust exceptional!
De-li-cios! 😀
Leave A Reply