In ultima vreme am “prajiturit” foarte putin spre deloc. Duminica insa ne-au apucat poftele de dulce. Aveam cateva capsuni si mascarpone asa ca ne-am pus pe treaba.
Ingrediente (14 briose):
230 g faina
1 varf de cutit de sare
2 lingurite praf de copt
113 g unt moale
110 g zahar tos
2 oua
125 ml lapte
1 lingurita extract de vanilie
250 g mascarpone
3 lingurite zahar pudra
5 capsuni
1 lingurita scortisoara
semintele de la o pastaie de vanilie
Mod de preparare:
Incepem cu prepararea cremei de mascarpone ca sa stea la rece pana facem briosele. Spalam capsunile si folosim pentru crema 3 dintre ele. Le taiem in cuburi cat mai mici ca la decorare sa poate trece prin gaura de la pos.
Mixam crema de mascarpone cu zaharul pudra, scortisoara si semintele de la pastaia de vanilie. La final adaugam si cubuletele de capsuni si amestecam usor. Punem apoi crema la rece pana la momentul ornarii.
Pentru briose, amestecam urmatoarele ingrediente uscate: faina, sare si praf de copt. Intr-un alt vas mixam untul si zaharul pana obtinem o consistenta cremoasa. Adaugam apoi ouale, cate unul, amestecand dupa fiecare. Incorporam apoi treptat si ingredientele uscate. La final, adaugam laptele si extractul de vanilie si amestecam pana se omogenizeaza.
Punem aluatul in formele pentru briose si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
Pentru ornare trebuie sa asteptam ca briosele sa se raceasca. Punem crema de mascarpone in pos si decoram…dupa pricepere 🙂 Daca vreti, puteti folosi si felii de capsuna, ca in poza.
Leave A Reply