Ne-am cunoscut prin intermediul băieților noștri care erau colegi la grădiniță. Am aflat că locuim pe aceeași stradă, așa că, atunci când fetele noastre erau niște ghemotoace numai bune de purtat, ne-am plimbat mult împreună prin cartier. O ascultam fascinată cum vorbea cu pasiune despre dulciurile raw vegane și despre visul ei de a trăi din asta, când eu încă nu mă gândisem că aș putea lucra pe cont propriu.
Atelierul de BoBo are aproape 1 an de la lansarea oficială așa că, în calitate de prietenă și fanul numărul 1 al pralinelor ei, am rugat-o pe Laura să ne povestească despre cum se vede viața de freelancer din unghiul ei.
În curând se împlinește un an de când Atelierul de BoBo a devenit un business oficial. Ce te-a facut să renunți la job-ul tău și să te orientezi spre dulciurile raw si raw vegane?
Interiorul meu 🙂 . M-am schimbat mult, iar venirea Petrei în viața noastră mi-a dat curajul să trec la acțiune. Am lucrat mult cu mine în ultimii ani, am trecut prin transformări majore, iar schimbarea drumului profesional este unul dintre rezultatele acestui lucru cu mine.
Cum se împacă rolul de mamă cu cel de antreprenor?
Până acum totul este bine. Sunt un pic obosită pentru că “alerg” destul de mult între atelier și copii, dar reușesc să petrec mult mai mult timp cu ei și asta se simte și se vede din plin în sufletele noastre și implicit în relația noastră.
Ce ți se pare cel mai greu în a lucra pe cont propriu?
Lucratul pe cont propriu, la fel ca apariția copiilor în viața mea, a însemnat ieșirea din zona mea mareee de confort și asta nu este prea ușor. Plus că, prin lucrul pe cont propriu, am încă o oglindă permanentă în fața ochilor care îmi arată și bune și mai puțin bune. Am înțeles că interiorul îmi “modelează” viața și nu este tot timpul distractiv și ușor să știi că tu ești responsabil pentru ceea ce trăiești.
Există un soi de miraj al libertății cu care vine la pachet cu ideea de freelancing. Care e experiența ta?
Pentru mine există o libertate mult mai mare în ceea ce privește programul de lucru pe care, până în acest moment, l-am făcut în funcție de nevoile copiilor. Simt libertate pentru că îmi place mult ceea ce fac și fac cu drag și bucurie. Simt libertate pentru că în permanență pot să aleg și cel mai fain este că asumarea responsabilității înseamnă putere, iar puterea se traduce pentru mine și în libertate.
Singurul capitol unde nu simt încă libertate deplină este cel financiar, dar Atelierul de BoBo este “tinerel” și mai are de crescut. Sunt conștientă că este nevoie de răbdare, ceea ce nu este punctul meu forte :), ca să ajung să simt și această libertate.
Din experinența mea, libertatea asta vine la pachet cu multă responsabilitate. Pe tine ce te costă?
Ceva cearcăne, ceva oboseală, ceva frământări, ceva discuții mai aprinse, dar dacă stau bine și mă gândesc, toate cele de mai sus le aveam și le simțeam și când nu o luasem pe drumul acesta. Balanța este mult înclinată spre câștiguri și încerc să mă focusez pe asta.
Care e cel mai mare câștig de când ai afacerea ta?
Trăirile pe care le am când mă gândesc la Atelier si la ceea ce fac. Bucuria și starea de complet pe care le simt acum, nu le-am simțit niciodată atunci când lucram în research.
Care e cea mai mare teamă legată de atelier?
Cea mai mare teamă nu este legată de Atelier, ci de mine. Mi-e teamă că eu nu sunt sau nu o să fiu suficient de… și aici este o listă măricică, astfel încât Atelierul să ajungă acolo unde mi-am propus și că într-o zi totul ar putea să se termine, iar eu am să fiu dezamăgită de mine.
A face dulciuri sănătoase e muncă sau pasiune?
Nu mai muncesc de ceva vreme. Mă joc, testez, experimentez, gust, lucrez, obosesc, râd, plâng, mă bucur, simt și pe toate le fac cu pasiune.
Ce îți dorești pentru Atelierul de BoBo?
Să crească frumos, sănătos și să ajungă o afacere matură care să fie integră. Să ofere, pe lângă dulciuri de calitate, gustoase și sănătoase, bucurie și scântei de iubire care să atragă și mai multă bucurie și iubire… Nu degeaba am spus că sunt dulciuri magice. ❤
Daca mâine ai lua-o de la capăt cu antreprenoriatul știind ce știi acum, ce ai face diferit?
Nu îmi prea place să intru în jocul acesta cu “ce aș face altfel” pentru că nu este corect față de mine să judec cu tot ceea ce știu acum, ceea ce am făcut atunci. Atunci am făcut ceea ce am crezut și simțit că este cel mai bine. Dar da, m-am uitat în urmă și am văzut unde nu am acționat tocmai bine pentru Atelier și pentru mine și încerc pe cât posibil să nu mai fac aceleași lucruri. Aici mă refer la unele investiții care nu erau neapărat necesare, respectiv la ordinea și momentul în care am făcut anumiți pași.
Dacă ai putea da un singur sfat cuiva care vrea să devină antreprenor, care ar fi acela?
Visează, simte, analizează, acționează, cere sprijin, trăiește, bucură-te!
Pe Laura și pe ale ei dulciuri senzaționale le găsiți pe Atelierul de BoBo sau pe pagina de Facebook
Citește și:
Viața de dincolo de corporație
Jurnal de freelancer: Lup singuratic sau parte dintr-un trib?
Jurnal de freelancer: Stai în tăcere și ascultă-ți inima
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply