Deși încă nu e frig și nici măcar toamnă nu e oficial, eu am bifat prima răceală imediat după începutul școlii. Noroc că piticii sunt bine. Îmi aduc aminte de grupa mini și de cât de mult a stat Alex acasă. De fapt, a stat mai mult acasă, bolnav, decât la grădiniță. Ne ziceau la prima ședința cu părinții că pe măsură ce copiii cresc sistemul lor imunitar se întărește și că, în grupa mare, vor ajunge să bifeze prezența 98%. N-am crezut atunci, dar așa s-a întâmplat.
Orice părinte suferă când își vede copilul bolnav. Dar cred că uităm că sistemul imunitar merge și el la grădiniță odată cu cei mici și că el va deveni mai puternic cu fiecare croncobaur întâlnit și învins. Am în familie oameni care lucrează în piața farmaceutică, aud tot felul de povești și mă sperie cu câtă ușurință iau oamenii antibiotice, antitermice și tot felul de tratamente după ureche. ”Doctor Google” e și el la mare modă și multă lume caută leacuri pe internet.
Eu zic să ne informăm de la medici specialiști, mai bine și vă invit să îmi fiți alături la următorul eveniment GRATUIT marca Social Moms, ”Copii sănătoși în sezonul rece”, pe 28 septembrie, la ora 18:00, la Hotel Arc de Triumf. Detalii și informații despre înscriere găsiți aici.
Dr. Corina Cilcic (Medic primar pediatru), Dr. Mirela Pavelescu (Medic primar pediatrie, doctor în științe medicale, spital Grigore Alexandrescu) și Dr. Irina Costache (Medic pediatru & blogger @pediatricblog.info) ne vor povesti despre cum stă treaba cu afecțiunile de sezon la copii (gripă, pneumonie, otită, laringită), despre importanța consultului ORL, despre cum să ne ferim de toți gărgăunii dătători de boli și despre cum să trecem mai ușor peste ele.
Pentru ultima parte a dialogului cu doamnele doctor am nevoie de ajutorul vostru. Care sunt sfaturile legate de afecțiunile tipice sezonului rece pe care le-ați tot auzit? Știți voi, șosete îmbibate în oțet, fular peste gură și nas, supe de pui, sucuri, poțiuni… Voi le scrieți în comentarii, mai jos și eu le pun în discuție pe cât mai multe dintre ele să aflăm ce e mit și ce e realitate. Abia aștept să văd câte sfaturi…creative se vor aduna!
Ah, era să uit! Dacă nu veți putea ajunge la eveniment, să știți că el se va transmite și live, aici, începând cu ora 18:15 probabil.
Să ne vedem sănătoși pe 28 septembrie!
Sursa foto titlu: Shutterstock
Citește și:
Ce să îi dau copilului meu să mănânce?
Cum pregătim copiii pentru tranziția grădiniță – școală
Cum sprijinim creșterea sănătoasă a copiilor
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
2 Comments
Imi aduc aminte de un sfat pe care, recunosc, nu l-am pus in practica, nu stiu daca da rezultate; pt tuse se pune mamaliga pe piept. La fel m-a sfatuit cineva, pt a desfunda nasul bebelusilor cu picaturi de lamaie….normal, ca am incercat intai pe mine…concluzia? Am simtit ca mooor, s-a desfundat nasul, dar disconfortul de la nas pana la gat nu a meritat.). La noi baza sunt ceaiurile, aerosoli cu ser fiziologic 0.9% + ser fiziologic 5,95% cand mucozitatile sunt mai groase plus sirop de tuse biosept ce isi face treaba foarte bine. Pt febra nurofen si/sau panadol. Stiu ca sosete cu otet ar trebui indoite cu apa astfel incat sa nu afecteze pielea copilului
Cand eram mica ma teroriza mama cu inhalatia. Ce bine ca scum exista aparate de aerosoli!
Imi mai amintesc ca ma chinuia cu niste fierturi dubioase pentru gat. Nu stiu exact ce efect aveau, dar gustul era foarte rau.