Cand a sunat la usa curierul si mi-a adus un pachet plin de carti recunosc ca m-am bucurat ca un copil, iar Alex topaia pe langa mine sa vada ce primeste.
Nu mai e de mult un secret ca il incurajam pe Alex sa imbratiseze cititul cand va veni vremea, cumparand carti, rasfoindu-le impreuna si povestind despre ele. Si cate povesti frumoase am descoperit pana acum!
Azi va povestesc despre cartile primite de la editura Litera cu titlu de inspiratie, poate va place ceva, caci se gaseste macar cate un titlu pentru fiecare membru al familiei.
Pentru fanii Regelui Leu a aparut acum in colectia “Garda Felina” si cartea “Citesc si ma jos: Aventurile lui Kion“. Desi noi i-o citim lui Alex si il lasam pe el sa aleaga cuvintele potrivite pentru a completa spatiile goale, cartea e foarte buna si pentru cititorii la inceput de drum. La finalul povestii copiii vor descoperi si cateva activitati distractive.
Povestea lui Mowgli din Cartea junglei e una fara varsta. Daca data trecuta va povesteam aici despre o poveste scurta, potrivita pentru copiii mici, azi va recomand “Cartea junglei – Puterea lupului e haita“, o varianta pentru copiii ceva mai mari.
Daca si baietii vostri sunt atat de interesati de tot ce tine de stiinta precum Alex, atunci s-ar putea sa va fie de folos volumul din seria “Enciclopedii vizuale. Stiinta“. Eu i-am surpins deja de cateva ori pe Alex si pe sotul meu stand in semi-intuneric in camera, chipurile la somn, povestind despre ce au citit in carte.
Daca aveti fete interesate de moda si printese, “Fii creatoare de moda” s-ar putea sa le tina ocupate. Ele pot crea rochii frumoase pentru printesele lor preferate: Belle, Alb-ca-Zapada sau Aurora. Albumul con?ine autocolante, coli cu sabloane, mai multe pagini cu imprimeuri si pagini cu printese de imbracat.
Mami si tati sunt si ei invitati la lectura. Cartea “Cum sa cresti un adult” subliniaza ca scopul oricarui parinte ar trebui sa fie acela de a creste copii independenti, care vor avea succes in lumea reala. Parintii exagerat de implicati in viata copiilor lor, le fac de fapt rau acestora, nepregatindu-i sa le fac? fata colegilor lor mai competitivi, in contextul unei concurente din ce in ce mai mari in toate domeniile. Bazandu-se pe cercetari stiintifice, conversatii cu parinti si angajatori si pe experienta sa ca decan la Stanford, autoarea ne arata cat de important este sa ne crestem copiii astfel incat sa devina adulti – sa le permitem sa faca propriile greseli, sa ii invatam sa fie perseverenti, sa aiba o etica a muncii si sa fie autonomi – incurajandu?i sa fie ceea ce sunt, in loc sa le spunem cine si ce sa fie.
Spor la lectura sa avem!
Sursa foto: aici
Leave A Reply