Azi am oferit rasfat de ciocolata, inspirata de pe pagina Good Food. Am facut cateva modificari la reteta originala de mousse de ciocolată, pe care o puteti gasi aici.
Ingrediente
85 g ciocolata amaruie (75% cacao)
1 lingurita extract de vanilie
2 albusuri
1 lingura zahar brun
50 g de iaurt grecesc
cateva capsuni
Mod de preparare
Punem ciocolata rupta in patratele intr-un vas si o topim la bain-marie. Adaugam extractul de vanilie si amestecam pana se topeste, dupa care lasam la racit.
Intre timp, batem cele 2 albusuri pana obtinem o spuma consistenta, adaugam apoi zaharul si continuam sa mixam pana cand compozitia e tare si lucioasa.
Punem iaurtul peste ciocolata si amestecam pana la omogenizare.
Incorporam apoi, cu ajutorul unei spatule, o treime din albusuri. Amestecam usor ca spuma sa ramana aerata. Procedam la fel si cu restul de albusuri.
Cu ajutorul unei linguri punem mousse-ul in vase mici de ceramice sau in cesti. Tinem recipientele la rece timp de cateva ore.
Inainte de servire puteti folosi capsunile pentru a orna.
Leave A Reply