Ingrediente:
300 g faina
6 oua
250 g zahar
8 linguri ulei
6 linguri iaurt
1 plic praf de copt
3 piersici mari
1 lingurita extract de vanilie
1 varf de cutit de sare
Mod de preparare:
Tapetam o tava de dimensiune medie (eu am folosit una de 22 x 30 cm) cu unt si faina.
Curatam piersicile de coaja si le taiem in bucati mai mari.
Pentru blat, mixam bine ouale, zaharul si extractul de vanilie pana obtinem o compozitie aerata si voluminoasa. Adaugam uleiul si mixam bine. Repetam si pentru iaurt. Treptat, adaugam faina si praful de copt si incorporam cu o spatula sau un tel.
Turnam aluatul in tava si adaugam piersicile.
Coacem pajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Pentru siguranta, faceti testul scobitorii inainte de-a scoate prajitura din cuptor. Daca aceasta iese curata si uscata, prajitura este gata.
Lasam prajitura la racit si apoi putem cerne zahar pudra deasupra.
Pofta buna! 🙂
Leave A Reply