Făcând ordine printre toate materialele pe care le avem acasă și pe care le folosim pentru diversele activități pe care le facem, am găsit un pachet neînceput de bețe de lemn cumpărat de la Jumbo. În secunda următoare mi-a venit ideea să încerc să îi fac lui Alex un puzzle din ele.
Mi-am căutat culorile acrilice și pensulele (da, le am pe ale mele și le țin departe de Alex ca să nu le amestece pe toate!) și m-am așezat la masa din bucătărie.
Un astfel de puzzle e, în esență, simplu de realizat. Desenezi la ce te pricepi – opțiunile mele erau relativ limitate, deci mi-a fost simplu să decid ce să pictez – și asta e. De un singur ingredient secret ar fi nevoie: puțină răbdare. Bine, de fapt de multă răbdare. Dar dacă excelezi la capitolul ăsta, restul e joacă de copil!
Noi Eu am făcut 4 puzzle-uri diferite. Pentru 3 dintre ele am folosit câte 10 bețe de lemn pe care le-am aliniat frumos și le-am lipit cu scotch pe margini, în spate, ca să stea nemișcate, am trasat conturul desenului cu un creion și apoi m-am pus pe pictat. A fost nevoie de 2 straturi de vopsea ca să arate bine, iar la final am adăugat și un strat subțire de lac.
Cel de-al 4-lea puzzle e puțin diferit și poate fi folosit pentru a învăța numerele de la 1 la 10 și sortarea lor în ordine crescătoare și descrescătoare. Alex a făcut și câteva adunări simple cu tati folosindu-se de aceste bețe pe care le-am pictat cu un galben cald și le-am ornat cu fluturași decupați cu un perforator special.
Cam așa ne-am distrat zilele trecute și, la cât de mult s-a jucat Alex cu puzzle-urile astea, s-ar putea să îi mai fac câteva.
Până atunci, puteți vedea cum se joacă Alex cu puzzle-ul mai jos:
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
6 Comments
Mi se pare genial de simpla si de efect aceasta idee!
Ma bucur ca iti place! 🙂
E foarte fain ca amandoi contribuiti la acest puzzle – tu il pictezi, iar Alex il asambleaza 🙂 O ocazie perfecta sa nu se usuce acuarlele, in caz ca mai uiti din cand in cand sa le folosesti 🙂
La noi nu prea au ocazia sa se usuce :))
Trebuie neaparat sa te gandesti la o cariera de WAHM: creatoare de jocuri pentru copii. Mi-au placut mult castanele, acum imi plac betele astea… Daca mai folosesti si din alea reciclate de la inghetata, ca sa fie totul eco, e absolut perfect! 🙂
De castane ne-am ocupat la Oradea unde am stat vreo 3 saptamani. Bunica mea ne tot observa si imi spunea ceva similar. 🙂