Ingrediente (pentru o tava cu diamtrul de 24cm)
Pentru blat:
300g faina
80g zahar
1 lingurita praf de copt
1 lingurita scortisoara
30g migdale macinate
1 lingurita extract de vanilie
un praf de sare
1 ou
100g unt rece, nesarat
Pentru umplutura:
300g piersici
200g zmeura
50g afine
1 lingurita extract de vanilie
8 linguri de zahar
1 lingura amidon
Mod de preparare
Pentru ca trebuie sa se raceasca putin, incepem cu umplutura. Curatam piersicile si le taiem in bucati mai mici. Punem fructele si zaharul intr-un vas si le lasam sa fiarba 15 minute, amestecand din cand in cand. Scoatem zeama lasata de fructe din vas. Amestecam amidonul cu 2-3 linguri din zeama racita, adaugam peste fructe si mai fierbem 2 minute. Restul de zeama se poate consuma diluat cu apa, ca un suc.
Pentru aluat amestecam intai ingredientele uscate: faina, cu praful de copt, sarea, zaharul, migdalele si scortisoara. Adaugam peste ele oul batut, extractul de vanilie si untul rece taiat cubulete. Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie sfaramicioasa.
Punem 2/3 din compozitie in tava (inclusiv pe peretii ei) si presam bine cu mana.
Adaugam umplutura de fructe racita partial, iar deasupra presaram restul de aluat.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute.
Un desert usor, de vara 🙂
Leave A Reply