Am făcut și ”mâncat” pizza din fetru de mai aveam un pic și făceam alergie! Și asta ”din cauza” Andrei Tudor și ale ei mâini magice din care ies cele mai durabile jucării sezoriale din fetru din câte am avut noi în casă. Dacă mă citești de mai mult timp, atunci probabil ai văzut că am inclus produsele Didi Craft în articolul tradițional cu recomandări de idei de cadouri de Crăciun și mă bucur să îți prezint povestea de antreprenoriat a Andrei.
Cu ce te-ai ocupat înainte sa devii antreprenor?
Înainte să devin antreprenor, am fost economist. Mai exact, am lucrat ca și economist la început, apoi am fost promovată ca și director economic, într-o fabrică de producție.
Ce te-a determinat să renunți la job-ul plătit? A fost un moment anume sau ai știut mereu că antreprenoriatul e ceva ce vrei să încerci?
Sincer, niciodată nu am crezut ca voi fi antreprenor, pentru că nu m-a încurajat nimeni să fiu. Toată lumea îmi spunea că este foarte greu să fii propriul tău șef, iar cu timpul am renunțat la idee.
După ce am născut-o pe Diana, în anul 2014, stând acasă în concediul de creștere copil, am descoperit o carte senzorială pe Youtube. Mi-a plăcut extrem de mult ideea și am cautat să îi cumpăr și Dianei una, dar, din păcate, în România încă nu se găseau. Aprofundând căutările, am găsit ceva asemănător pe Ebay. Din păcate, îmi depășea bugetul. Așa m-am hotărât să i-o confecționez eu.
18 luni mai târziu, după ce mi s-a terminat concediul de maternitate, mi-am dat demisia și am devenit antreprenor.
Povestește-ne cum a apărut ideea pentru Didi Craft și ce meșterești tu zi de zi pentru copii.
Didi Craft a apărut datorită soțului meu care m-a încurajat încă de la început să merg mai departe cu acest proiect. Totul a început acasă, pe canapea, unde mesteream cărticelele după ce dormea copilul meu. Apoi, tot el m-a ajutat să-mi amenajez un mic atelier unde să-mi continui visul, după ce am renunțat la jobul de economist.
Încet, încet, am început să automatizez. În prezent, am o mică fabrică de producție, unde continui să realizez cărți educative și senzoriale, dar și accesorii din lemn, din fetru și jucării educative din lemn.
Care sunt 3 lucruri care definesc brandul Didi Craft?
- Integritatea personală și profesională: ne respectăm întotdeauna promisiunile și urmărim să acționăm în conformitate cu valorile și misiunea afacerii noastre.
- Inovarea: dorim să implementăm în activitatea curentă idei noi, de la procesul de creație până la cel de marketing.
- Calitate și performanță: ne dorim ca întreaga activitate să fie ghidată după aceste două valori, care garantează poziționarea pe piață și parteneriatul de lungă durată cu actualii și potențialii clienți.
Acestea sunt valorile după care se ghidează brand-ul nostru în prezent.
Mulți oameni cred că libertatea de a lucra pentru tine este de invidiat. Cum se vede libertatea asta din unghiul tău?
Percepția mea despre a avea propriul business este următoarea: să fii șef este normal, dar să fii lider este extrem de greu. Câteodată, este mult mai solicitant să lucrezi pentru tine decât să fii angajat într-o companie. Cine crede că este de invidiat să fii antreprenor și să ai propriul business, pe care să îl ții pe linia de plutire, îi invit să încerce. 😊
Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de când ai afacerea ta?
Dacă faci ceea ce îți place cu adevărat, nu vei munci nici măcar o zi din viața ta.
Care a fost un moment dificil în aventura de antreprenor și cum l-ai depășit?
Am avut foarte multe cumpene și momente în care am vrut să renunț și să-mi găsesc un job. Evident, tot soțul meu este ”vinovat” pentru că am decis să merg mai departe. El m-a motivat întotdeauna și mi-a spus: oricât de greu ți se pare că este acum, peste o săptămână ți se va părea ușor. L-am ascultat de fiecare dată și bine am făcut. El este omul cu soluțiile.
Totuși, sunt o persoană inventivă și găsesc mereu resurse pentru a vedea lumina, chiar și în momentele întunecate.
Împărtășești cu noi un motiv de mândrie legat de Didi Craft?
Da. Didi Craft! 😄
Tot ce înseamnă ‘Didi Craft’ reprezintă un motiv de mândrie pentru mine.
Ca să ai succes ca antreprenor, trebuie să…
- fii mereu cu un pas înaintea tuturor;
- îți asumi riscuri;
- îți împarți sarcinile. Dacă faci tu totul, clachezi;
- investești în tine;
- oferi, înainte să ceri;
- fii organizat.
Cum se împacă rolul de mamă cu cel de antreprenor?
Familia este cea care îți oferă sprijin și iubire în momentul în care te confrunti cu obstacole de tot felul. Deși muncesc foarte mult, încerc să nu ajung niciodată târziu acasă și să petrec cât mai mult timp cu copiii mei.
Să zicem că, peste ani, copiii tăi vor alege antreprenoriatul și le poți da un singur sfat. Care ar fi acela?
Întotdeauna să creadă în visul imposibil!
Pe Andra și ale ei vesele jocuri și jucării educative le găsiți pe site-ul Didi Craft, pe pagina de Facebook și pe Instagram.
Citește și:
”Cel mai aspru șef al meu dintre toți pe care i-am avut sunt eu” – De vorbă cu Florina Badea despre soloprenoriat
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply