Se spune că e bine să vezi partea bună a lucrurilor chiar și atunci când partea negativă e muuult mai evidentă. În același timp cu mâna în orteză, viteazul nostru s-a ales și cu o porție de muci și tuse pe care a împărțit-o bucuros și cu mine, așa că ieri și azi a stat acasă. Deși aveam multe lucruri importante de care voiam să mă ocup, le-am pus pe hold și am profitat de timpul împreună care s-a creat. Drept urmare am scos la înaintare o serie de jocuri pe care le-a primit Alex în ultima vreme și vi le arătăm și vouă, poate sunteți în căutare de inspirație. 😉
Pattern play – E un joc de de tip puzzle STEM pe care îl avem din vacanța de iarnă și care l-a captivat zile în șir pe Alex la vremea aceea. Jocul are 22 de piese de lemn care îmi aduc aminte de tetris și vine cu 40 de modele de construit, de la simple la complicate. Chiar și Sara s-a jucat de-a arhitectul când Alex nu era pe fază. Mie îmi place să fac construcțiile complicate, dar recunosc, cel mai mult îmi plac culorile pieselor.
Quarto – A fost unul dintre cadourile de sărbători și ne place mult așa că abia așteptăm să ne provoace Alex la câte-o tură. Principiul jocului e asemănător cumva cu X și O. Scopul este să faci primul o linie de piese cu o caracteristică comună: culoare, înălțime, formă etc. Faza cea mai faină este că nu pui ce piesă vrei tu, ci piesele pe care adversarul ți le alege și invers. Asta înseamnă că tu tebuie să încerci să îți faci cea mai bună strategie cu ce piese îți dă celălalt jucător și în același timp să fii atent la ce piese îi dai tu ca să nu câștige el. 🙂
Super Math Spy – Lui Alex îi place matematica și îi vine foarte natural să facă tot felul de calcule așa că mama i-a cumpărat la un moment dat acest joc. Mi se pare o combinație reușită de mate, distracție, spionaj și viteză, iar ochelarii cu lentilă roșie sunt foarte cool. Pe zar sunt și operațiile de înmulțire și împărțire pe care Alex încă nu le-a învățat oficial, însă ne tot întreabă ce și cum așa că a cam prins șmecheria și cu numere mici se descurcă. Altfel, fie mai dă cu zarul până nimerește adunare sau scădere, fie înlocuim pur și simplu operațiile pe care nu le știe cu altele.
În rest, când vine vorba de ce ne mai jucăm în casă, suntem mari fani Twister, dar cu mâna în orteză ar fi puțin cam complicat. Lego rămâne în topul preferințelor, mai jucăm Monopoly, clasiele Piticot și Nu te supăra frate, popice și ne mai alergăm prin casă pentru că asta pare să îi mulțumească pe amândoi atomicii blonzi.
Voi ce vă mai jucați?
Citește și:
7 idei de jocuri și activități potrivite pentru copiii de 6 ani
Construcții identice pe nevăzute
Vânătoare de comori – 7 idei de joacă fără costuri
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
2 Comments
Noi ne jucam Pandemic, Ice cool si patchwork
Le caut și eu să vedem dacă i-ar plăcea. Mulțumim! 🙂