Cum noi nu suntem din București, vizitele făcute acasă la părinți înseamnă drumuri de multe ore. Un drum București – Oradea înseamnă undeva pe la 9 ore, timp îin care, dacă nu vrem să ascultăm aceeași melodie pe repeat de 30 de ori (nu glumesc!), trebuie să fim foarte inventivi la capitolul activități și jocuri în mașină.
Cum vacanța se apropie cu pași repezi, vă povestim și vouă cu ce ne ocupăm noi timpul în mașină, la drum lung, poate vă vor fi de folos. 🙂
1. Numărăm mașini – că tot vorbeam de copilărie recent, unul din jocurile preferate de atunci, pe care îl jucăm acum cu Alex e să numărăm mașinile de o anumită culoare. Puteți să vă alegeți fiecare câte o culoare de mașină și să numărați câte vehicule de culoarea respectivă vedeți pe drum. Câștigător e cel care ajunge primul la X mașini de culoarea aleasă, unde X e o limită pe care o stabiliți voi (de exemplu 10).
2. Ghicește animalul – în ultima vreme lui Alex a început să îi placă jocul ăsta, în care ne gândim, pe rând, la un animal iar ceilalți trebuie să îl ghicească punând întrebări închise, la care răspunsul poate fi doar “da” sau “nu”: “Are 4 picioare?”, “Are blană?”, “E alb?”, etc. Cel mai dificil de ghicit a fost cameleonul. 🙂
3. Alfabetul zoologic – de câteva săptămâni Alex a devenit interesat de litere și de citit. O activitate care ne place mult e cea în care fiecare trebuie să spună câte un animal care începe cu litera a, apoi cu b și tot așa…
4. Să spunem o poveste – Asta e activitatea mea preferată, pentru că niciodată nu știm cum se va termina. Cineva începe povestea cu o propoziție de genul “A fost odată ca niciodată” și apoi fiecare pasager contribuie cu câte o propoziție la construcția poveștii. Puteți juca mai multe runde, până povestea ajunge la final.
5. Cine râde/clipește/vorbește primul – un joc foarte simplu, pentru pasagerii din spate mai ales. În primele 2 variante, persoanele care stau pe bancheta din spate se uită una la alta și pierde cine râde sau clipește primul. Pentru varianta cu vorbitul puteți să implicați toate persoanele din mașină. Pierde cel care vorbește primul.
6. Ce luăm în bagaj? – un joc de memorie simpatic, care se lasă cu hohote de râs. Un jucător începe: “Plec la drum și în bagaj iau…” și zice un obiect/animal/persoană/mobilă (orice e permis). De fiecare dată următorul concurent trebuie să repete șirul de “articole” enumărate înainte și mai adaugă unul.
7. Păpuși/plușuri/marionete – dacă aveți jucării de pluș și/sau marionete în mașină, cei mici se vor bucura să poarte dialoguri cu ele, să le dea și să execute comenzi primite de la ele.
8. Preferatele noastre – o bună ocazie să aflați ce preferințe mai au cei mici în materie de mâncare, cântece, culori, personaje de desene animate, etc. la momentul călătoriei.
Lista rămâne deschisă și așteptăm curioși ideile voastre de joacă în mașină!
Sursa foto: Shutterstock
Citește și:
Mergeți cu copiii în concediu? Cu amândoi?!
Soluțiile noastre pentru drumuri plăcute cu mașina
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
12 Comments
[…] Despre activitatile si jocurile cu care ne delectam am scris in primavara aici. […]
[…] C? tot o pornim la drum mul?i în acest weekend: 8 idei de jocuri în ma?in? […]
[…] mai multe idei de jocuri dragute de facut in masina aici, pe blogul Cristinei. Noi am inventat o multime de joculete care ne vin in minte spontan in timpul […]
Felicitari pentru articol! Foarte util! 🙂
Superrr. Maine plec la drum cu amandoi si mi-e groaza
Succeeeees! :*
Telefonul. Eu stau în fața, ei sunt în spate și ba ii sun eu, ba ei pe mine, ba ne suna Madame Schmurpf. Inevitabil cineva nu e acasă, e plecat la școală, piața, grădiniță, etc.
Cum noi trecem prin Germania, numărăm eoliene.
Culorile camioanelor.
Ce idei faine! 🙂
Foarte bune idei! Primul joc îl jucam și eu când eram copil, doar că atunci număram mașinile în funcție de marcă și căutam diar mărci străine
Ehee, ce vremuri! Acum am putea număra Daciile. 🙂
Din aceeasi categorie cu literele noi spunem nume de oameni care incep cu A, dupa cu B, si asa mai departe.
Ne mai jucam Fazan; ce incape intr-un geamantan; ce avem noi in frigider, sufragerie, bucatarie, etc
Vai, de nu mi s-a luat de fazan, Simona! Geamantanul și ce avem prin sunt cele de la Zurli, nu? Ia să mai fac un update la ce facem noi în mașină la drum lung de când avem 2 copii. 😀