Ingrediente:
300 g faina
100 g migdale decojite macinate
100 g zahar pudra
250 g unt rece
50 g caise deshidratate
200 g gem de caise
Mod de preparare:
Punem caisele deshidratate in apa clocotita ca sa se inmoaie.
Amestecam intr-un bol faina, migdalele macinate si zaharul pudra. Adaugam apoi untul rece, taiat in cubulete ca sa fie mai usor de incorporat. Amestecam la inceput cu o lingura de lemn si apoi framantam bine aluatul pana se leaga si devine omogen. Compozitia obtinuta o impartim in 3 parti egale pe care le punem in folie, in frigider, pentru aproximativ 30-40 minute ca sa se intareasca.
Scurgem bine caisele si le maruntim in blender. Le punem apoi intr-un vas mic si adaugam gemul de caise. Dam amestecul in clocot si il tinem pe un foc mic pana scade putin si devine usor lipicios. Lasam sa se raceasca.
Intre timp, scoatem primul pachet de aluat din frigider. Le vom scoate si intinde pe rand, pentru ca aluatul se inmoaie foarte repede si devine lipicios si foarte greu de manevrat. Pe o suprafata de lucru presaram faina si intindem aluatul cat mai subtire. Cu o forma rotunda cu diametrul de aprox. 6 cm decupam cercuri de aluat. Jumatate din biscuiti ii decupam in centru cu o forma (inimioara) de aprox. 2 cm. Punem biscuitii intr-o tava, pe hartie de copt. Repetam pentru tot aluatul.
Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 170°C pentru 15 minute, pana devin aurii.
Dupa ce ii scoatem si se racesc complet, cernem putin zahar pudra pe biscuitii cu mijlocul decupat.
Pentru asamblare, intindem putina compozitie de caise pe biscutii nedecupati si apoi ii punem pe cei decupati deasupra, apasand foarte usor.
Leave A Reply