Vă rog, nu râdeți de mine. Eu sunt începătoare în ale dinților de lapte ce cad.
De fapt, dinții de lapte ai lui Alex stau bine înfipți încă la locurile lor, dar vreau să știu tot ce trebuie știut despre acestă tradiție modernă cu Zâna Măseluță înainte să fie nevoie. Mai ales pentru că nu o dată a venit de la grădiniță cu tot felul de povești despre mica zână de la colegii cărora au început să li se schimbe dinții.
Aud în jurul meu copii și părinți care povestesc despre cum dinții cad, se pun frumos sub pernă și-apoi dispar și, ca printr-o minune de zâne înfăptuită în locul lor apare câte un bănuț.
Dar…
Cât lasă Zâna Măseluță pentru un dinte? Dar dacă are de luat doi deodată? Dar pentru o măsea?
”Magia” asta se întâmplă musai în timpul somnului? Adică știrbul familiei trebuie să se trezească de dimineața cu bani sub pernă? Ah…asta cu bani sub pernă îmi dă frisoane. Eu nu m-aș mai culca pe perna plină de gărgăuni de pe bani. Și trebuie neapărat să fie în noaptea zilei în care a căzut dintele?
Și dacă copilul vrea să păstreze un dinte că așa îi poftește lui inima, Zâna Măseluță cum știe să nu vină?
Și-apoi mă mai întreb: Moș Nicolae și Moș Crăciun nu sunt suficienți oare ca personaje din astea de fantezie în viața copiilor? Noi nu avem treabă cu iepurașul de Paști, de exemplu, deși știu că și el e la modă.
Nu vă imaginați că nu dorm noaptea, nu mă consum așa de tare cu lucrurile astea, dar tare mi-ar plăcea să îmi povestiți cum faceți cu copiii voștri. La voi e cu Zâna Măseluță sau fără?
Sursă foto: Shutterstock
Citește și:
Educație financiară pentru copii, cu doar 3 plicuri
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
14 Comments
Zana Maseluta aduna dintiisorii, ii topeste si face pasta de dinti. :))
Oh, Doamne! :)))))) Sper că nu!
Ah, și pe mine mă preocupă. Mai avem ceva până acolo, dar nu știu cum voi aborda subiectul. Și pe mine mă enervează personajele de genul, inclusiv Iepurașul de Paște, de care nu i-am pomenit lui fiu-meu și m-am trezit luni în a doua zi de Paște că mă întreabă că lui ce i-a adus Iepurașul. Așa îi povestise Domana la grădi. Avea 3 ani atunci și chiar m-a pus în încurcătură. Așa va fi și cu Zâna asta.
Da, știu exact ce zici. Și Alex a venit cu povești despre Zâna Măseluță de la grădiniță. M-a întrebat dacă există și i-am întors întrebarea, după care noroc că am fost întrerupți. :))
La noi in casa Zana Măseluță e f importanta, in ochii lui fiica-mea (care are aproape 9 ani insa tot crede in zâne, moși si iepurași) cred ca e mai importanta decât Mos Craciun. Si-o si imaginează cu o rochie albastra, cu parul lung si blond. Pt mine insa e “groaznic”de greu sa joc rolul acestei zâne. La noi nu s-a obișnuit sa ii lăsam bani, ii făcea ea o scrisorica si ii spunea ce-si dorea. O punea sub perna si astepta sa vina. Nu venea mereu in prima seara pt ca mi-era imposibil sa ma duc noaptea la magazine sa-i caut ce-si dorește daca i-a căzut dințișorul inainte de culcare;). In general ea stie ca daca inca găsește dintisorul sub perna mai are de asteptat o zi, doua pana găsește zana ce tb. Ultima oară, chiar ieri, am fct o excepție pt ca avem si un bebe mic si ne e mai greu sa ne coordonam cu Zana si i-am zis ca daca nu o gaseasca ce-si dorește o sa-i lase banuti si își ia ea singurică ce-si dorește. A fost o saptamana grea pt noi fiindcă i au căzut doua măseluțe;)))….apoi de operațiunea schimbului nu mai zic nimic, cred ca va puteți imagina cat de dificil e dupa o anumită vârsta sa intri in camera fara sa te auda, sa cauti dintele ala minuscul sub perna, sa iei si scrisorica si apoi sa pui ce ai de pus si sa iesi victorioasa din camera;)))…apoi tb sa gasesti si un loc bun de ascuns maselutele…pfff, complicata treaba cu Zana Măseluță;)))
Ești mai ceva ca Tom Cruise în Misiune Imposibilă! :))) Sună tare complicat, dar îmi place povestea voastră.
eu am procedat asa: am facut un plic (desi m ar fi dus indemanarea sa fac o cutiuta frumoasa dar n am reusit la inceput si a trecut momentul) si la fiecare dintisor am pus cate un leu sub perna. atat. un leu. fiecare leu a merrs in plic cu tot cu dintisor. copilul a fost bucuros si multumit si de atat. fara jucarii fara dulciuri fara nu stiu ce sume de bani. parca o data i am pus si o bomboana pe băț dar apoi am zis ca nu i bine si n am mai repetat figura.
aa, si ca sa scapi de frisoane ( eu mai mult ca sa nu se rataceasca dintele si banul) le poti pune intr un saculet mic, de catifea, cum sunt cele de bijuterii de exemplu :).
I could live with săculeț. 😀
Noi am trecut prin toata povestea cu Zana Maseluta, fetita mea a auzit ca exista de la gradinita la alti copii, a vazut desene animate la Tv, inclusiv o piesa de teatru pentru copii, deci nu am putut spulbera visul si nici nu am vrut, e perioada frumoasa din copilarie cand pot si cred, in zane, inorogi, magie, e farmecul copilariei, atata timp cat ei cred e ok. Dupa cum ne- a povestit ea ca ar trebui sa se intample am urmat scenariul, cu banuti ( am cautat sa fie mici, de 5 bani, am zis ca sunt potriviti, nu valoarea o interesa, nu are inca notiunea valorii) doar asa stia ea ca zana ii pune un banut si dezinfectati cu spirt…pusi sub perina, luat dintele, totul bine si usor, pana dimineata cand a vazut banutii si a inceput sa planga, dupa dinti…… ” ea ii vrea inapoi” am mai asteptat o noapte si au aparut dintii. Alt schimb cu ” zana maseluta” nu am mai facut ….. colectionam dintisori.
Mulțumesc că mi-ați povestit. 🙂
Eu habar n-am care e treaba cu Zana asta, umbla vorba printre copii ca ea de fapt plateste pentru dintii pe care ii aduna si are preturi fixe, unii dintzi valoreaza 50 de lei, fiind in Belgia, cand i s-a scos o masea fimiu se astepta sa primeasca 50 de euro.
Intre timp, din fericire, si-au dat seama ca eu le pun banii 🙂
50 de euro? Bun dinte! :))
tare treaba asta cu dintisorii cazuti!
Din fericire baietelul meu e imun , se pare, la zane si alte chestii 😀 .
Binenteles ca a auzit de zana maseluta, a si vazut filme cu ea , este fan declarat al Clopoticai si a vazut si filmul 5 eroi de legenda. Da, recunosc ca ma speria treaba cu zana maseluta.
Eu nu am zis nimic cand a cazut primul dinte , l-am lasat pe el sa zice ce facem, am asteptat sa decida.
Asa ca avem o cutiuta si stie ca acolo sunt toti dintisorii lui . Cred ca depinde de copil.
Ce faină e ideea cu cutiuța. A primit și Alex una la un moment dat de la nașa lui. Acum suntem în faza în care spune că el va decide ce dinți poate și ce nu poate lua Zâna Măseluță. Eu sunt pe sistemul go with the flow încă. 🙂