Ingrediente:
Pentru tarta:
110 g unt
150g faina
45g zahar
1 varf de cutit sare
2 linguri apa rece
Pentru umplutura:
350g ricotta
4 galbenusuri
112g zagar
1 lingurita extract de vanilie
coaja rasa de la 1 lime
Pentru decor:
200g capsuni
Mod de preparare:
Mixam untul, faina, zaharul si sarea pana obtinem o compozitie sfaramicioasa. Adaugam cele 2 linguri de apa, mai mixam putin si apoi formam o bila din aluat. O aplatizam putin si apoi o tinem la rece minim o ora.
Ungem forma de tarta si o tapetam cu putina faina.
Preincalzim cuptorul la 200°C.
Presaram faina pe suprafata de lucru si intindem aluatul, dupa care, cu ajutorul sucitorului, il punem in tava, il modelam si taiem excesul de pe margini. Dam la rece timp de 30 minute, pana aluatul se intareste. Acoperim tava cu hartie de copt si punem boabe de fasole deasupra (sau orez) ca aluatul sa nu creasca la mijloc.
Dam la cuptor timp de 10 minute, scoatem forma de tarta, indepartam fasolea si hartia de copt si mai tinem la cuptor inca 5 minute.
Lasam la racit si ne ocupam de umplutura.
Reducem temperature din cuptor la 180°C.
Mixam ricotta pana devine o crema fina, adaugam galbenusurile, zaharul, extractul de vanilie si coaja rasa de lime si continuam sa mixam.
Turnam crema in tarta racita si punem forma in cuptor pentru 35 minute.
Lasam la racit, dupa care ornam cu capsunile taiate felii, aranjandu-le in cercuri concentrice.
Fa-bu-los! 🙂
Leave A Reply