Ingrediente
Pentru aluat:
175g faina
½ lingurita praf de copt
120g zahar
60g fulgi ciocolata
140g unt
½ lingurita extract de vanilie
2 oua
5 linguri de lapte
Pentru glazura:
100g zahar pudra
85g unt
100g zmeura (proaspata sau congelata)
cateva picaturi zeama de lamaie
Pentru decor:
fulgi de cocos
figurine de zahar
Mod de preparare:
Amestecam cu mixerul toate ingredientele pentru aluat (unt, zahar, oua, faina, lapte si ciocolata) pana se omogenizeaza.
Cu ajutorul unei linguri punem compozitia in formele speciale de briose si punem tava in cuptorul preincalzit la 190°C, pentru aproximativ 20 minute, pana se rumenesc.
Lasam briosele sa se raceasca si ne ocupam de glazura.
Mixam bine la blender zmeura cu o lingura de zahar pudra si cateva picaturi de zeama de lamaie, apoi trecem sosul obtinut printr-o strecuratoare ca sa separam semintele.
Amestecam untul masurat pentru glazura, cu zaharul si cu sosul de zmeura pana obtinem o crema lejera, omogena.
Punem crema de zmeura intr-un pos cu varf in forma de stea si decoram fiecare briosa in parte.
Presaram fulgii de cocos deasupra sau adaugam alte ornamente de zahar.
Leave A Reply