Acum câteva zile, Anca Băniță mi-a povestit despre un proiect tare fain, despre care am vrut musai să vă spun, poate vă face cu ochiul.
Mai e cineva care nu a auzit de Let’s Do it, Romania! și ale lor acțiuni de curățenie națională? Oamenii ăștia faini mai au și un alt proiect care sună la fel de curat și de…verde, Let’s Get Green!, cea mai amplă campanie națională de educație ecologică.
Fiți atenți. Elevii, profesorii și părinții din toată țara sunt invitați să se implice în prima competiție națională dedicată unităților de învățământ, cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, în cursa pentru un viitor verde.
Înscrierea se face în perioada 17 octombrie – 29 octombrie pe acest site.
Se lasă și cu premii importante:
- premiul I în valoare de 15.000 de euro, va consta într-o transformare completă a școlii
câștigătoare, în funcție de nevoile acesteiaș - 2 premii II, în valoare de 10.000 de euro fiecare;
- 3 premii III, în valoare de 7.500 euro fiecare;
- 3 mențiuni, în valoare de 2250 euro fiecare.
La un simplu calcul, valoarea totală a premiilor ajunge la 64.250 Euro. Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 5 iunie 2018, de Ziua Internațională a Mediului.
„Suntem bucuroși că, după 3 ani în care am implicat în activitățile “Let’s Do It, Danube!” peste 67.000 de voluntari, mare parte dintre ei elevi, facem astăzi un nou pas și extindem proiectul la nivel național. Am primit, de-a lungul timpului, multe solicitări de a organiza activități de educație ecologică și în alte regiuni ale țării, așa că vestea a fost primită cu entuziasm de profesori și elevi. Componenta de educație joacă un rol important în strategia Let’s Do it, Romania! și avem încredere că “Let’s Get Green!” va contribui la formarea unei generații viitoare de adulți responsabili față de mediu.” – Andrei Coșuleanu, Project Manager “Let’s Get Green!”
Pe lângă activitățile obișnuite de formare a elevilor, un element în premieră la nivel național va fi etapa de instruire a profesorilor în ceea ce înseamnă colectarea deșeurilor și protecția mediului, pe de o parte, dar și responsabilizarea părinților. Aceștia vor colecta deșeurile acasă, pentru a le aduce apoi la școală, în vederea reciclării.
Programul durează 7 luni, timp în care întreaga comunitate construită în jurul școlilor, de la elevi la părinți și profesori, va fi implicată în diverse acțiuni:
- Activități de formare pentru profesori, care vor susține, mai departe, cursuri de educație ecologică pentru elevi.
- Cursuri de educație ecologică pentru elevi, pe teme precum tipuri de deșeuri, colectare selectivă, comportament responsabil față de mediu.
- Activități de educare pentru părinți (aceștia vor primi saci pentru colectarea deșeurilor acasă).
- Campanie de colectare selectivă acasă.
- Acțiuni de voluntariat în comunitate, organizate de școli: curățenie, înverziri de spații, plantare de flori si copaci, proiecție de filme educative, etc.
Pentru detalii despre campanie și înscrieri, harta națională a acțiunilor de voluntariat și punctajul obținut de școli puteți intra aici.
Citește și:
Copilul imită ceea ce părintele face
15 idei de activități cu castane
Niciodată nu e prea devreme să îți înveți copilul să iubească natura
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply