În dimineața asta Sara a descoperit perforatoarele cu model și lipiciul cu sclipici. Încântarea ei când dă peste câte o astfel de comoară e greu de pus în cuvinte. Avantajul atunci când ai un frate mai mare este că ai acces la o mulțime de jocuri și jucării interesante. Ce dacă sunt pentru vârste mai mari? Cu atât mai bine. Așa îmi imaginez uneori că gândește Sara. Câteodată cred că atinge jucăriile care nu sunt ale ei doar ca să îl enerveze pe frate-său. 🙂 Cu toate astea, deși e fascinată să testeze jucăriile lui Alex, de cele mai multe se plictisește relativ repede și se întoarce bucuroasă la cele mai potrivite pentru vârsta ei.
Atunci când căutăm jucării pentru cei doi magnifici ne orientăm spre cele educative, simple, fără zgomote și lumini supărătoare. În 90% din cazuri. În restul timpului mai cedăm în fața unui pluș mult prea drăguț sau a vreunei jucării pe care li se pune lor pata și alegem să le facem bucuria supremă. 🙂
Spre încântarea copiilor, am avut ocazia să testăm recent câteva jucării interactive educative foarte simpatice de la Fisher-Price din seria Râdem și Învațăm. Și, pentru că sărbătorile se apropie cu pași repezi, vă povestesc puțin și vouă despre ele, poate găsiți ceva potrivit pentru prichindeii voștri, mai ales că ele vă oferă ocazia să vă jucați împreună.
Jucăriile interactive Râdem și Învațăm sunt un bun exemplu de învățare prin joacă și ajută mamele să îi încurajeze pe copii să descopere primele cuvinte, numerele, culorile, animalele, dar și multe cântece vesele.
Să numărăm cu cățelușul (6-36) luni – E o carte cu o poveste foarte scurtă și cu personaje ușor de îndrăgit. Cu ajutorul ei copiii pot învăța să numere până la 10, să identifice grupuri de obiecte, să se bucure de melodiile variate și să își exerseze motricitatea fină manevrând paginile cărții. Sara apropiindu-se de limita superioară de vârstă pentru jucăria asta am găsit tot felul de idei suplimentare prin care să ne folosim de toate ilustrațiile din carte.
L&L Creioane colorate (6+ luni) – Cu ajutorul creioanelor copiii pot învăța să numere până la 5, dar și să ordoneze cifrele corect (altfel jucăria nu cântă și nu scoate sunete). Fiecare creion are altă culoare și reprezintă o altă emoție, deci și astea sunt teme despre care cei mici pot învăța. Alex venise chiar cu ideea de a o învăța pe Sara să numere și să spună culorile în engleză. Pentru mine câștigul a fost dublu să îi văd că se joacă împreună cu jucăriile astea.
Telefonul inteligent (6-36 luni) – E preferatul Sarei dintre toate 3 jucăriile, asta probabil și pentru că a ajuns la noi când soțul meu era plecat și își imagina că vorbește cu el la telefon. Jucăria e potrivită pentru jocuri de rol, încurajează vorbirea, ajută la învățarea numerelor, descrie emoțiile pe înțelesul lor, are mai multe melodii vesele și permite înregistrarea de mesaje scurte. Cea din urmă a fost cea mai interesantă funcție pentru Alex și Sara care mi-au lăsat tot felul de mesaje ciudate de am râs cu lacrimi.
Puteți vedea în detaliu cum funcționează fiecare dintre cele 3 jucării în video-ul de review de mai jos:
Mai multe detalii despre jucăriile Fisher-Price puteți găsi pe pagina lor de Facebook.
Dacă v-a făcut cu ochiul oricare dintre jucării puteți să profitați de reducerile din hypermarket-uri, magazinele de jucării sau de pe elefant.ro din perioada asta, înainte să înceapă febra cumpărăturilor de Crăciun.
Spor la joacă!
Citește și:
Cum ne jucăm cu bebelușul (0-12 luni)
5 idei de sticle senzoriale pentru bebeluși
Joaca de-a detectivul
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply