Draga mamica,
acum ca mai e putin pana sa te intalnesti cu bebe e foarte posibil, probabil chiar, ca pe langa toate simptomele sarcinii sa te trezesti si cu febra cumparaturilor.
In trimestrul 3, la prima sarcina, ne-am apucat de cumparat tot ce credeam noi ca e necesar pentru cel mic – de la haine, la pat, la biberoane sau carucior am luat de toate…ma rog, aproape de toate. Am ramas, evident, cu articole pe care nu le-am folosit niciodata, cu unele de care aveam nevoie insa nu am ales modelul potrivit, ca sa nu mai vorbesc despre cate alte lucruri pentru bebelusi am primit apoi cadou.
Asadar, daca la primul bebelus am simtit ca trebuie sa am de toate acasa inainte de sosirea lui, cand a venit timpul cumparaturilor pentru al doilea bebe am fost mult mai cumpatati.
Din experienta noastra de parinti, sunt putine articolele pe care chiar e nevoie sa le cumperi inainte sa se nasca bebelusul, iar pe restul – daca iti dai seama ca iti sunt necesare – le poti cumpara si mai tarziu.
Ce am cumparat noi?
Haine – am luat cateva body-uri cu maneca lunga pentru ca data preconizata a nasterii era martie. Ce iti recomand e sa cauti modele cu capse laterale sau macar cu gat gen “plic” ca sa fie cat mai usoare de imbracat. Am mai luat body-uri fara maneca (maiouri) si pijamale, suficiente cat sa nu fie nevoie sa spalam zilnic. Pentru iesirea din spital si plimbari am luat o salopeta nu foarte groasa si caciul nu foarte groasa.
Baie si igiena – in afara de prosop cu gluga si gel de dus special pentru bebelusi am cumparat o saltea de infasat (mi se pare mai practica decat masa de infasat). Am mai luat si o crema pentru masaj stiind cat de mult i-a placut lui Alex sa fie masat dupa baita. Mie mi-a fost greu sa ii tai lui Alex unghiile cu forfecuta si i-am luat unghiera, asa ca la fel am facut si pentru Sara. Cadita si termometrul de apa le avem de la primul bebe. La capitolul scutece am cumparat 3 pachete mici (marci diferite) sa vedem cum va reactiona pielea Sarei la ele si nu am avut problema cu niciunele.
Somn – Alex a dormit de la bun inceput in patutul lui, langa patul nostru asa ca patul si salteaua pentru Sara au fost asigurate. Lor le-am adaugat protectie de saltea si cearceafuri noi. Paturi avem multe, atat ramase de la Alex, cat si primite.
Hranit – povestea alaptarii lui Alex a fost cu multe suisuri si coborasuri pentru ca nu eram suficient de (corect) informata, pentru ca am ascultat de prea multe pareri din prea multe surse, dar suntem optimisti ca de data asta voi rezista presiunilor si lucrurile vor decurge mai bine. Cu toate astea, daca la un moment dat trebuie sa pleci de acasa s-ar putea sa ai nevoie de o pompa de san si un biberon din care bebesa isi bea laptele in absenta ta. Sterilizatorul ne-a fost de mare folos la Alex si il avem si acum.
Plimbare – Alex nu s-a prea lasat purtat, dar e adevarat ca pe vremea cand era el bebelus inca nu existau atatea sisteme de purtare ergonomice si atatea surse de informare. Plimbarile cu el le-am facut in carucior deci, unul 3 in 1 cu scoica, landou si varianta sport, carucior care s-a mentinut foarte bine si pe care il vom folosi si in cazul Sarei. Pentru ea am primit insa si un wrap elastic (e potrivit si pentru nou nascuti) pe care il folosim cu succes.
Alte articole care s-ar putea sa iti fie de folos sunt prosopele sau muselina pe care o poti pune si in pat sub capul bebelusului sau pe umarul tau in caz ca regurgiteaza. Vei mai avea nevoie de ser fiziologic si comprese sterile, dar si alcool alb sau spirt si de Baneocin pudra pentru ingrijirea bontului ombilical.
Lista de mai sus e o recomandare venita strict din experienta noastra si nu e batuta in cuie. Cel mai important de retinut este sa nu cumperi toate produsele carora li se face reclama si sa te intrebi mereu inainte sa mai dai banii pe cate ceva daca chiar e nevoie de produsul respectiv.
Sper sa iti fie de folos! 🙂
S-ar putea sa iti placa si: Atasamentul – cum influenteaza dezvoltarea bebelusului si Mama pentru prima data? 14 recomandari pentru tine.
Leave A Reply