Să fii mamă de fată poate fi foarte diferit uneori de experiența de a fi mamă de băiat. Chiar dacă Sara învață tot felul de nebunii de la Alex, chiar dacă se joacă fericită cu mașinuțe, e fascinată de avioane, se aleargă prin casă cu năzdrăvanul mai mare, îl imită și se cocoață cu orice ocazie prinde, e mereu încântată să probeze haine, să atingă materiale și să își aleagă singură cu ce se îmbracă.
Nu doar că își alege singură hainele cu care stă în casă sau pe cele cu care merge în parc, dar are și preferințe foarte clare mai ales în ceea ce privește rochiile. La noi în casă e absolut normal ca eu să vin acasă și să o găsesc construind pe covor sau făcând un puzzle îmbrăcată într-o rochiță elegantă. Pentru sărituri pe patul nostru are o altă rochie preferată, una cu tul, lucrată cu drag de Ana Maria de la UCA Kids. Am stat cu ea la o poveste despre pasiunea ei pentru hainele de copii și vă invit în culisele acestei mici afaceri căreia îi prevăd un viitor mare.
Îți mai aduci aminte de rochia ta preferată de pe vremea când erai fetiță? Ce o făcea să fie specială?
Cu siguranță, era o rochiță albă de bumbac cu trandafirasi mici mov brodați. Cred că ceea ce o făcea specială era cum mă simțeam în ea. Era foarte comodă, molicică și totuși extrem de gingașă, toată lumea mă complimenta și eu evident adoram acest lucru.
E vreo legătură între rochița respectivă și creațiile tale de azi? Spune-ne povestea UCA Kids. Când a încolțit ideea în sufletul tău?
Ideea a încolțit prima oară în mintea mea. A trebuit să cumpăr o rochiță de ocazie și nici una din cele găsite pe piață nu era conform cu ceea ce îmi imaginasem. Într-un final am găsit niște rochițe superbe, dar erau extrem de scumpe. Acest lucru m-a făcut să mă gândesc la rochițele mele, de când eram mică. Le adoram pe toate și am fost foarte de frustrată că nu pot oferi și eu ceva similar. Această frustrare a zăbovit un timp în mine până când mi-a încolțit idea de a crea eu însămi ceea ce îmi doream să găsesc pe piață românească și nu am găsit. Creațiile mele de azi merg pe ideea rochiței mele din copilărie: comodă, plăcută și specială. O rochiță pe care să o pui pe tine cu plăcere , fără a simți că încorsetează, sau că este greoaie, țeapănă, aspră și cu un exterior de poveste.
De ce haine elegante și de ocazie pentru copii?
Pentru că îmi doresc să ofer sentimentul acela de mândrie și încântare pecare îl simțeam eu când mama îmi oferea o rochiță.
Care sunt 3 cuvinte prin care ai descrie hainele făcute de tine?
Plăcute, confortabile și finuțe.
Dar brandul UCA Kids cum l-ai cuprinde în 3 cuvinte?
De încredere, special și cu bun gust.
Sara are 2 rochițe speciale făcute de tine și sunt de o calitate ireproșabilă. Cât durează, în medie, să faci o rochiță?
Întâi, mulțumesc pentru apreciere. Realizarea unei rochițe durează în medie cam o zi jumătate, durata depinde și de model evident, dar acesta include doar procesul de asamblare. Înainte de a fi croite și asamblate rochițele trebuie achiziționate materialele, spălate și studiate modelele. Orice material folosit de noi este mai întâi spălat pentru a fi sigure că odată spălată rochița nu intră la apă, nu i se modifică forma și nu se pătează de la o altă bucată de material componentă. După care combinăm materialele pentru a vedea dacă țesăturile se armonizează și pentru a găsi combinația perfectă între un material plăcut și un accesoriu elegant.
Care este cel mai căutat model de rochiță? Dar preferată ta care e?
Cel mai căutat model este din combinația dantelă și tul. Îmi este imposibil să aleg o preferată, toate îmi plac enorm de mult și reprezintă o părticică din mine, o stare, o viziune, o idee.
Cel mai greu lucru atunci când creezi haine pentru copii este…?
Nu știu cum este pentru ceilalți creatori, dar pentru mine este tentația de a crea rochițe mai complicate care ar fi pe gustul unei secțiuni din piață, dar care la final nu mă reprezintă și nu mă satisfac. Așa cum am mai zis, eu îmi doresc ca orice copil ce poartă creațiile mele să poată să se desfășoare liber, să nu se simtă în nici un fel îngrădit. Eu nu am purtat până la vârsta școlară pantaloni, nu aveam nici măcar o pereche în șifonier și cred că iubirea mea pentru rochițe vine de la cât de bine și liberă mă simțeam când le purtam.
Dar cel mai frumos?
Cel mai frumos este momentul când primesc poze de la părinți după un eveniment și văd copiii alergând și jucându-se liberi și fericiți în hăinuțele lor frumoase și elegante. Atunci simt că mi-am atins țelul și am creat un lucru frumos ce nu îi constrânge și le permite să fie liberi.
Care crezi că a cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o de când ai lansat brandul?
Au fost foarte multe, am intrat în acest business ca un pui neștiutor cu vise mărețe. Eu de profesie sunt inginer electronist, deci nu am background economic și a trebuit să învăț multe, dar cred că cea mai importantă lecție a fost să recunosc persoanele și ideile în care merită să investesc și când este cazul să zic nu.
Ce urmează pentru brandul creat de tine? Unde vezi UCA Kids peste 3 ani?
Îmi doresc ca peste 3 ani să producem haine din materiale naturale pentru fetițe și băieței de la 0 luni la 8 ani, inclusiv ținute de ocazie. Nu toate rochițele mele din copilărie erau de ocazie, dar toate erau din materiale naturale. Deci îmi doresc clar să ne extindem atât că business cât și că gama de produse oferite.
Dacă ai putea da un singur sfat cuiva care vrea să înceapă un business propriu care ar fi acela?
Să investească luni și luni de zile în research, să facă un studiu de piață amănunțit, să nu sară cu capul înainte, pentru că asta poate face diferența între un business înfloritor și un eșec. Execuția este la fel sau chiar mai importantă ca ideea de la bază.
Creațiile Mariei le puteți găsi în magazinul ei online: UCA Kids. Sunt sigură că o să vă placă cel puțin una. Eu când n-am reușit să aleg un model am pregătit o listă scurtă și am lăsat-o pe Sara să aleagă. 🙂
Citește și:
De la poșete la avioane de luptă, într-o secundă
Cum e să fii mamă pentru a doua oară
Cenusăreasa – Versiunea mea de mamă
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply