Stăteam toți 3 pe bancheta din spate a mașinii, râdeam, cântam și ne jucam. Așa am străbătut România, în lung și în lat și, cu puține excepții, am ajuns prin toate colțurile ei. Avem atâtea locuri frumoase pe care abia aștept să le revăd cu atomicii noștri și altele pe care să le descoperim în 4.
Ultima săptămână din august ne-a prins fix așa, cu Alex și Sara râzând împreună pe bancheta din spate. O pornisem către Transilvania cu un singur gând în minte: să avem o vacanță liniștită, după eșecul concediului de la mare.
Prima destinație era Criț și șederea la sași acasă ne-a prins tare bine. Copiii au fost atât de încântați de locul în care ne-am cazat că am avut 10 minute liniștite să stau la povești cu colegul meu de bancă din școala primară, cu care ne-am întâlnit întâmplător după nici nu vreau să socotesc câți ani. Cartierul general ni l-am stabilit la Casa Kraus.
Camera noastră de la mansardă era atât de mare că Alex zicea că s-ar putea da pe bicicletă prin ea. Mie mi-a plăcut tare mobila pictată. Îi dădea camerei un aer aparte.
Camera noastră
Living-ul comun
Recunosc că mi-a plăcut și mâncarea. Ne-am cam lins pe degete cu toții. Să știți doar că nu există abateri de la meniul zilei stabilit de ei. Dar ce supe și ciorbe și tocănițe delicioase am mâncat!
Alex a fost încântat de leagăn, de trambulină, de căței, de locul mult pentru alergat. Iar Sara, am descoperit noi, e în stare să stea și 40 de minute să se joace cu pietricele și pe ploaie și pe frig.
Casa Kraus e perete în perete cu biserica fortificată din Criț
Când se lasă seara la Criț
Joaca nesfârșită la pietricele
Prima excursie a fost până la Viscri. Deși era aproape, drumul ne-a luat ceva pentru că șoseaua era plină de gropi. Noroc cu peisajele faine care ne țineau ocupați.
Am văzut case frumoase, multe vopsite într-un albastru ce-ți fura privirea. Am urcat, cu Sara în manduca, în toate turnurile și turnulețele bisericii fortificate din Viscri. Copiii s-au distrat de minune, mai că ne-am cumpăart și niște papuci ultra colorați.
Biserica fortificată de la Viscri
Biserica fortificată de la Viscri
Vederi din Viscri
Cei mai colorați papuci 🙂
Într-o altă zi am ajuns să vedem Cetatea Rupea, o surpriză foarte plăcută. Ar mai merge și niște cavaleri sau altă formă de entertainment (așa cum am văzut și în Provence), dar ne-a plăcut chiar și așa. Sara a dormit dusă în timp ce eu mă cocoțam tot mai sus printre zidurile cetății, iar Alex și-a exersat talentul de fotograf și ne-a făcut o poză originală, cu model cu degețele.
Cetatea Rupea și Sara cea adormită 🙂
Vedere de la Cetatea Rupea
De la Rupea am plecat în vecinătate, la Racoș. Am bifat dintr-un foc trei obiective turistice faine de tot. Am început cu Lacul de smarald, am continuat cu coloanele de bazalt și am încheiat cu vizita la vulcan, într-un peisaj care ne-a amintit de vulcanul Teide, din Tenerife. Știu sigur că lui Alex i-a plăcut foarte, foarte tare aici.
Lacul de smarald de la Racoș
Coloanele de bazalt – cariera de bazalt de la Racoș
Vulcanul de la Racoș
Rocă vulcanică și un Alex fericit 🙂
La Saschiz am ajuns prea târziu și toate erau deja închise. Am încercat să ajungem și la cetate, dar ne-am dat seama că nu avea sens să urcăm până sus de tot doar ca să o găsim închisă. Daaaar, am văzut pe drum o vulpe frumoasă tare. A fost un fel de premiu de consolare.
Biserica fortificată din Saschiz
Ultima zi petrecută în zonă ne-a purtat până la Sighișoara. Mi-a plăcut să revăd orașul după mulți ani. Am urcat în Turnul cu ceas, am fost și la Muzeul Armelor, spre bucuria cu Alex. Cel mai mult cred că le-a plăcut să urcăm cele 300 de trepte ale Scării școlarilor. La urcare am ținut-o pe Sara în sistem de purtare. 300 de trepte, da? 🙂 La coborâre ea a insitat să coboare pe jos, spre deliciul oamenilor obosiți ce veneau gâfâind pe sens opus.
Turnul cu ceas, Sighișoara
Scara școlarilor, Sighișoara
Zona e tare frumoasă și foarte ofertantă. Mie mi-a părut rău doar să văd că multe dintre casele de sași erau părăsite și în paragină.
Apus la Casa Kraus
Am avut parte și de apusuri impresionante și de cer plin de stele, spre bucuria tuturor. Case frumoase și biserici fortificate am văzut, am apucat să vedem și Sighișoara, copiii s-au simțit bine, eu am făcut și fitness ducând-o pe Sara în manduca. Cel mai important e că piticii au fost bine, sănătoși. A fost bine.
Revin și cu partea a doua a călătoriei cât de curând. Am găsit și alte locuri la care am rămas cu gândul.
Citește și:
Escapadă la Bran-Râșnov-Moeciu
Pastel Chalet – Locul perfect pentru evadare în natură
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
2 Comments
ce frumos este totul
Am descoperit niște locuri tare frumoase!