Pentru noi a fost mereu important să vorbim cu Alex despre emoții știind cât de mult îi ajută pe copii să le poată recunoaște și eticheta, și cât de mult contează să învețe de mici modalități de gestionare a lor.
Aseară a avut chef să ne jucăm iar de-a emoțiile și a venit la mine cu un joc nou, recent descoperit.
Cutiuța cu emoții jucăușe e un set de materiale colorate și bine gândite, utile pentru dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor.
Ce conține “Cutiuța cu emoții jucăușe”?
Cutia conține o serie de cartonașe diferite cu ajutorul cărora puteți să faceți diferite tipuri de activități recomandate copiilor între 3 și 7 ani:
- 8 cartonașe cu membri familiei (mama, tata, băiat, fetiță) cu fețe model și respectiv fără fețe
- 8 cartonașe rotunde cu expresii faciale ale diferitelor emoții
- set cărți de joc (20 de bucăți) cu comportamente pozitive și negative
- caiet cu activități – conține atât idei de activități, cât și sfaturi utile pentru părinți despre cum să le vorbească celor mici despre emoții și câteva idei despre cum să gestioneze diferitele situații prin care pot trece cu copiii lor.
Cum dezvoltăm inteligența emoțională prin joc?
Am încercat mai multe jocuri și activități până acum, însă în topul preferințelor lui Alex sunt cele 3 de mai jos.
- Povestea emoțiilor – în care alege el cartonașele cu mimica specifică anumitor emoții și le așează pe fețele fără expresii. De regulă completează toată familia și apoi inventează o scurtă poveste care să explice de ce fiecare membru se simte într-un anumit fel.
- Când ne-am simțit așa? – în care aleg eu o emoție și povestim împreună despre când am simțit fiecare dintre noi emoția respectivă. Găsim apoi, impreună, idei de ce putem face atunci când ne simțim triști, rușinați, speriați sau furioși de exemplu.
- Joc de memorie – Alex e într-o perioadă în care orice joc de memorie trebuie jucat (și câștigat de el) de cât mai multe ori, așa că și aseară am fost învinsă la diferență mare de punctaj.
Noi avem jocul de la Jucării vorbarețe, site descoperit cu ceva timp în urmă când am căutat story cubes. Puteți găsi pe site-ul lor tot felul de activități educative interesante, pentru dezvoltarea inteligenței emoționale și nu numai.
Spor la joacă!
Citește și:
3 idei de activități pentru copiii iubitori de căței
7 activități Montessori pentru copilul tău
5 idei de sticle senzoriale pentru bebeluși
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply