Plimbarea noastra de duminica in Herastrau s-a lasat cu o recolta bogata de ghinde pe care Alex abia asteapta sa le pictam.
Pana sa gasim noi utilizari pentru frumoasele ghinde, pe care sa vi le aratam si voua, am strans aici 3 activitati de toamna trecuta, toate cu ghinde. Noi ne-am distrat facand toatea astea si speram sa va inspire si pe voi. Pana una alta, Alex le-a pus la borcan. 😀
Decoratiune cu ghinde
Acum un an, folosind materiale putine, am reusit sa facem o decoratiune cu ghinde pictate in culori vesele, cate una pentru fiecare litera din numele lui (prescurtat).
Daca va place ideea si vreti sa faceti si voi ceva similar, aveti nevoie de:
- ghinde
- culori acrilice (au putere de acoperire mai mare si se fixeaza mai bine pe ghinda decat acuarelele) si pensule
- un abeslang (apasator pentru limba) – doamna doctor ii da mereu cateva lui Alex cand se intalnesc; puteti folosi si un bat de la inghetata.
- un lipici bun
Mozaic din ghinde
Cred ca nu mai e nevoie sa va spun cat ne-am distrat pictandu-le, cat de colorate au fost degetele noastre si cu cata nerabdare am asteptat sa se usuce ca sa ne putem juca cu ele. Pentru activitatea asta aveti nevoie de:
- capace de ghinda
- acrilice sau acuarele (capacele de ghinda absorb culoarea, asa ca vei reusi sa le colorati frumos si cu acurele obisnuite) si pensule
Cursa ghindelor
Aveti nevoie de:
- o suprafata plana
- hartie de copt
- scotch
- creioane colorate
- capace de ghinda
- paie de baut
Cursa se poate face cu aproape orice, de la picaturi de apa, la boabe da mazare sau fasole, bilute de hartie, etc.
Lipiti foaia de copt pe o suprafata plana, de exemplu pe masa. Desenati un teren de joaca pe hartie. Noi am facut 3 piste, cate una pentru fiecare jucator. Am marcat locul de unde trebuie sa porneasca fiecare capac de ghinda, dar si locul in care trebuie sa se opreasca la finalul cursei.
Partea cu adevarat distractiva este ca ghindele (sau orice alt obiect alegeti) sunt miscate si dirijate de fiecare jucator sufland usor aer prin pai. Noi am folosit jumatati de paie, ca sa facem economie, insa se pot folosi si paie intregi, lungi.
Nu e chiar asa usor precum pare, nici sa ramai pe banda ta si nici sa opresti ghinda exact in locul special desenat, insa copiii se vor distra de minune.
Noi ne-am jucat in trei si am ras o gramada. A doua zi Alex a instruit-o si pe bona lui, iar cand am venit de la birou i-am gasit distrandu-se cu acelasi joc.
Distractie placuta!
Citește și:
10 idei de activități cu paie (2-4 ani)
Vânătoare de comori – 7 idei de joacă fără costuri
5 idei de sticle senzoriale pentru bebeluși
15 idei de activități cu castane
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
Leave A Reply