Ingrediente
Pentru blat:
270g biscuiți digestivi
115g unt
3 linguri de lapte
Pentru crema de brânză:
700g brânză dulce cremoasă
180g smântână
4 ouă
180g zahăr
1 linguriță extract vanilie
coaja rasă de la un lime
Pentru topping (optional):
fulgi de ciocolată
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului dăm biscuiții la blender și îi amestecăm cu untul topit și cu laptele. Compoziția o punem într-o formă de tort cu pereții detașabili (24 cm diametru) și presăm bine. Punem apoi la rece până preparăm și umplutura.
Amestecăm brânza (eu am folosit 1 pachet Philadelphia și 2 Lacteea), smântana, ouăle, zahărul, extractul de vanilie și coaja rasă de lime, cu mixer-ul, la viteză mică, până se omogenizează. Turnăm amestecul de brânză peste blatul de biscuiți și punem totul la cuptorul preîncălzit pentru 60 minute, la 180 grade.
Când e gata, e posibil ca crema să aibe crăpături pe alocuri. E normal. Crăpăturile se mai repară când se lasă puțin umplutura pe parcurs ce se răcește.
Lăsăm cheesecake-ul să se răcească. Putem să îl servim așa sau să presărăm niște fulgi de ciocolată deasupra.
Poftă bună!
Citeste si:
Ciocolata de casa cu alune si zmeura
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
3 Comments
Buna! Pentru a preveni crapaturile e indicat sa amesteci totul cu o paleta, nu cu mixerul, pentru a nu introduce aer in compozitie. Eu sunt fana cheesecake si am citit asta la Chef Hadean.
Cheescakeul meu dupa rețeta ta e in cuptor acum. In bucatarie miroase minunat, abia astept sa vad ce iese. Multumesc pentru rețeta ❤️
OMG! Vreau şi eu! 🙂