Citim cărți de parenting și ne enervăm că nu funcționează metodele propuse de autori. Mergem la cursuri să învățăm tehnici de parenting pentru a-i convinge pe copii să facă una sau alta și ne frustrăm că nu dau roade. Există sute de specialiști (cu și fără ghilimele) care promit luna de pe cer la capitolul părințeală. Există tot mai mulți oameni vocali care spun că parentingul e o vrăjeală, că e o prostie să crești copiii după cărți. Dar câți oameni conștientizează cu adevărat faptul că parentajul nu e despre copii, ci despre părinți? Și câți dintre ei s-au întors spre ei ca să se înțeleagă și să se cunoască înainte de a investi în cărți și programe cu tehnici de parenting?
Cu mare bucurie vă dau de veste despre unul dintre cele mai importante proiecte din care am avut șansa să fiu parte până acum, un program care va schimba vieți în bine. Alături de 5 prieteni dragi (Alis, Carmen, Alecsandra, Olga, Laurentiu), oameni care pun mult suflet în ceea ce fac, vă învităm la un program complet de autocunoaștere. Vă vom însoți într-o explorare a minții și emoțiilor voastre, a relației cu partenerul, a valorilor și misiunii personale, la finalul căreia, sperăm, veți fi mai prieteni cu voi înșivă și veți fi dus conectarea asta în relația cu oamenii cei mai importanți din viețile voastre – copiii voștri.
De ce autocunoaștere în loc de tehnici de parenting?
Metodele moderne de parenting au slabe șanse să fie de succes dacă noi, părinții, avem niște chestiuni nerezolvate în spate. E ca și cum vrem să construim cu metode noi pe o fundație veche, instabilă și care are nevoie de reparații. Dacă nu ne identificăm și punem sub semnul întrebării convingerile limitative construite în timp, dacă vrem schimbare de comportament fără să umblăm la cauza acelor comportamente proprii nu avem cum să ne așteptăm la schimbări sustenabile.
Eu cred că cei mai mulți părinți au cele mai bune intenții în raport cu copiii lor. Dacă i-am întreba ce își doresc pentru copiii lor peste 20-30 de ani sunt șanse mari să spună că vor să îi știe fericiți, împliniți, de succes, la casele lor, făcând ceea ce le place. Ceea ce este minunat. Dar întrebarea mult mai importantă – din punctul meu de vedere – este în ce fel îi sprijinim noi azi pentru ca mâine să ajungă acolo?
Programul “Parenting Conștient” invită părinții sau viitorii părinți exact la acest demers de autocunoaștere. Acest program nu este despre cum să-ți crești copilul, ci despre cine ești tu în relația cu acesta.
Ce vom explora împreună?
Programul constă într-o serie de 10 module de câte 3 ore, bazate pe informații din neuroștiință, psihologie pozitivă, psihologia relațiilor, coaching și psihologie existențială.
Fiecare dintre noi, cei 6 facilitatori, are peste un deceniu de experiență profesională. Vă vom însoți într-o călătorie de autocunoaștere în care, într-un mod interactiv și experiențial, vă veți întâlni pe voi înșivă în nenumărate ipostaze pe care poate nici nu le bănuiați.
La finalul acestei călătorii veți fi mult mai conștienți de propriile tipare emoționale și de gândire, de modurile în care istoria personală, dar și structura propriului creier, vă influențează percepțiile și deciziile, de dinamica relației voastre de cuplu și veți dobândi unelte pentru a vă autogestiona cu înțelepciune.
Având toate aceste informații, veți fi invitați să vă răspundeți la cea mai importantă întrebare – Cine vreau eu să fiu, ca părinte?
Pe scurt, agenda va arăta așa:
- Modulul 1 – Neuroștiința Emoțiilor
- Modulul 2 – Mindfulness – Arta prezenței
- Modulul 3 – De ce NU suntem obiectivi – Erori cognitive
- Modulul 4 – Valorile și cele 7 etape ale evoluției personale
- Modulul 5 – Psihologia pozitivă – potențialul nostru
- Modulul 6 – Jocuri psihologice și intimitatea relațională
- Modulul 7 – “De ce -ul” tău ca părinte
- Modulul 8 – Relația de cuplu – de la basm la realitate
- Modulul 9 – Self Coaching
- Modulul 10 -Imaginația activă și stabilirea Intențiilor
Detaliile complete despre tot programul, agendă, durată, preț și echipa de facilitatori le puteți găsi aici. Înscrierile se fac pe mail la alis.anagnostakis@mindlearners.ro
Dacă a voastră călătorie va semăna cu a mea atunci vă pot spune că nu va fi ușor, ba s-ar putea să fie chiar greu și dureros să dați piept cu lucruri pe care nici nu știați că le țineți ascunse. Dar mai știu să vă spun și că, cu fiecare pas făcut, vă veți simți mai puternici, mai încrezători, mai blțnzi față de voi însivă și mai ales liberi.
Sper să ne vedem în sala de curs! Până atunci, dacă credeți că programul poate veni în sprijinul unor (viitori) părinți din cercul vostru de prieteni vă mulțumesc dacă le dați de veste! 😀
Sursa foto: Shutterstock
Citește și:
Parentingul blând nu e un moft. Ar trebui să fie norma!
Parentingul e despre noi ca părinți, nu despre copiii noștri
Tu ce vezi când te uiți la copilul tău?
Când începi să cauți în tine găsești și bune și mai puțin bune
Pentru a fi la curent cu noile articole vă invit să dați un like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter.
6 Comments
Mi-nu-nat! Mult succes.
Mulțumim tare! 🙂
Și chiar așa și este drumul: greu și dureros, însă eliberarea, libertatea și claritatea de după, merită tot timpul din lume. Pentru că a ne aloca acest timp special pentru a confrunta cei câțiva ”dragoni sabotori” (fie programe nefuncționale, ori traume (ne)știute și nevindecate din perioada 0-7 ani) ca să trăim în sfârșit o stare de bine, în care armonia ne vizitează des în relația cu noi înșine, dar și cu cei de care răspundem până împlinesc 18 ani, merită fiecare dintre noi. Unde mai pui că le facem un bine și copiilor noștri și asta pe termen luuuung! Mult succes Cristina!
Chiar aşa! În decembrie s-a declanşat şi la mine aha-ul. Am învăţat multe din cărţile de parenting, dar abia acum am înţeles de ce nu pot pune în aplicare totul, tocmai pentru că eu nu sunt întreagă. De câteva luni sunt într-un proces de “reconstrucţie”, de redescoperire mai intens, dintr-o pespectivă nouă pentru mine, în care pun accentul pe persoana mea, nu pe copii. În această etapă am ajuns eu, iar blogul tău este unul dintre preferatele mele de pe nişa de parenting.
Dacă nu m-aş fi înscris deja în alt program, m-aş fi numărat printre participanţi. Mult succes! Sunt convinsă că veţi schimba vieţi şi avem nevoie de voi!
Mulțumim tare, Denisa! Sper să ne intersectăm cu cine are nevoie de un program de autocunoaștere. :*
Mulțumim tare, Denisa! Sper să ne intersectăm cu cine are nevoie de un program de autocunoaștere. :*